Specialități culinare românești pentru vile și pensiuni

Specialități culinare românești pentru vile și pensiuni: află de unde te poți aproviziona cu produse tradiționale

Specialități culinare românești pentru vile și pensiuni

Bucătăria românească este plină de preparate gustoase și apetisante, care ne fac să ne simțim mândri că suntem români. Drept dovadă, toți străinii care vin pe plaiurile românești le apreciază și le laudă, așa că multe dintre rețetele tradiționale românești au ajuns să fie apreciate și peste hotare. Nu este de mirare că vilele și pensiunile din România se întrec, care mai de care, în servirea unor preparate culinare tradiționale delicioase, cu care să poată atrage cât mai mulți turiști. 

Specialitățile culinare românești sunt cele care țin de anumite obiceiuri și tradiții culinare, o adevărată împletire a gusturilor dobândite de generații și păstrate autentice sau reinterpretate în funcție de specificul zonelor. Dacă și tu deții o vilă sau o pensiune și aspiri la un număr cât mai mare de turiști care să-ți treacă pragul, este important să cunoști cât mai mulți producători te unde să te poți aproviziona cu produse tradiționale românești. Și Via Profi este aici să îți facă cunoștință cu ei în articolul următor! 

Top 10 specialități culinare românești servite la vile și pensiuni 

Înainte de a-ți dezvălui producători de top de la care te poți aproviziona cu produse tradiționale, ne dorim să trecem în revistă cele mai populare rețete de mâncăruri românești servite adesea la vile și pensiuni de pe teritoriul țării noastre. Iată ce specialități culinare românești ai șansa să savurezi la unitățile de cazare din România! 

1. Sarmalele cu carne de porc 

Dintre toate preparatele culinare românești, sarmalele sunt de departe cele mai cunoscute și mai îndrăgite. Acestea sunt servite îndeosebi la mesele de Sărbători, în preajma Crăciunului, la masa sărbătorilor de Paște, dar și la diferite praznice bisericești. Nu există vilă sau pensiune care să nu servească aceste preparate tradiționale apetisante! 

2. Fasolea cu ciolan afumat 

Nici fasolea cu ciolan afumat nu se lasă mai prejos în topul specialităților culinare românești, aceasta devenind un preparat tradițional ce se servește la fiecare 1 Decembrie. Mâncarea de fasole se pregătește adesea și cu cârnați sau cu orice afumătură din carne de porc. 

3. Tochitura de porc cu mămăligă 

Tochitura de porc este de departe una dintre cele mai apreciate rețete românești tradiționale, motiv pentru care se va regăsi pretutindeni în meniul vilelor și pensiunilor de pe teritoriul țării noastre. Aceasta este servită alături de o mămăligă aburindă, un alt preparat tradițional la mesele românilor. 

4. Ciorba de văcuță cu smântână 

Nu este niciun secret faptul că ciorba de văcuță este una dintre preferatele românilor, cu atât mai mult cu cât se bucură de bucăți fragede de carne de vită, zarzavaturi și legume de sezon. Acesta este și motivul pentru care acest preparat nu va lipsi niciodată din meniul vilelor și pensiunilor din țara noastră. 

Ciorba de văcuță cu smântână

5. Ciorba de pește sau storceagul 

Ciorba de pește sau storceagul, așa cum este ea denumită în Dobrogea, este un preparat dobrogean extrem de apreciat în rândul iubitorilor mâncărurilor pe bază de pește. Managerii vilelor și pensiunilor de la noi sunt conștienți de acest lucru și tocmai de aceea ciorba de pește este una dintre preparatele tradiționale românești pe care le servesc. 

6. Saramură de crap cu mămăligă 

Din lista preparatelor specifice românești servite la vile și pensiuni face parte și saramura de crap, un alt deliciu apreciat de toți cei care iubesc carnea de pește. Motiv pentru care, saramura de pește se regăsește adesea în meniurile restaurantelor de pe întreg teritoriul țării noastre. Și este de-a dreptul delicioasă! 

7. Cârnații, caltaboșii și piftia sau răciturile 

Specialități culinare românești dintre cele mai îndrăgite sunt și răciturile, specifice îndeosebi praznicelor. Dintre acestea enumerăm cârnații, caltaboșul, toba, lebărul și piftia, atât de apreciate în timpul sezonului rece de către majoritatea românilor. Iar vilele și pensiunile se întrec în prezentarea unor platouri bogate cu astfel de răcituri delicioase! 

8. Plăcinta dobrogeană cu brânză 

Știm cu toții că plăcintele sunt deserturile cele mai frecvent întâlnite în bucătăria românească, iar plăcinta dobrogeană cu brânză cu siguranță este unul dintre cele mai îndrăgite. Să nu uităm și de brânzoaice, cunoscute și sub numele de Poale-n brâu, alte sortimente de plăcintă cu brânză servite la majoritatea restaurantelor de la vile și pensiuni. 

9. Papanașii cu smântână și dulceață 

În topul specialităților culinare românești se află, desigur, și papanașii, foarte populari ca și desert tradițional. Aceste delicii pufoase cu smântână și diverse sortimente de dulceață sunt pe placul tuturor românilor și puțini sunt cei care rezistă să nu-și comande din meniul vilelor și pensiunilor la care sunt cazați acest preparat specific românesc. 

10. Plăcinta tradițională cu mere 

Printre cele mai îndrăgite rețete tradiționale românești de prăjituri se numără și plăcinta cu mere tradițională. Umplută cu mere din belșug și pudrate cu zahăr, plăcintele tradiționale sunt un adevărat deliciu pentru oricine le servește și tocmai de aceea sunt de nelipsit din meniul restaurantelor vilelor și pensiunilor. 

Plăcinta tradițională cu mere

De unde te poți aproviziona cu produse tradiționale românești? 

Acum că știi care sunt rețetele culinare românești pregătite de către restaurantele din vilele și pensiunile de la noi, dar și topul specialităților culinare românești, mai mult ca sigur te vei întreba de unde se aprovizionează aceste unități de cazare cu produse tradiționale. Acesta este și motivul pentru care ne dorim să-ți facem cunoștință cu producători din diferite zone ale țării, pentru a ne asigura că bucătăria restaurantului tău va avea întotdeauna cele mai autentice produse tradiționale pentru rețete de mâncăruri românești! 

Produse de carmangerie pentru specialități culinare românești 

Dacă deții o vilă sau o pensiune în Sibiu, găsești pe Via-profi.ro producători care dețin o gamă variată de produse din carne de porc și care reușesc să satisfacă așteptările clienților și să le asigure bunătăți prin autenticitatea gustului românesc. Aceștia te așteaptă cu produse precum untură, slănină, cârnați, șuncă sau tobă, perfecte pentru a fi servite clienților de la vile și pensiuni. 

Produse conservate pentru rețete tradiționale românești 

Vilele și pensiunile din Dâmbovița se pot aproviziona cu siropuri, sucuri, gemuri și dulceață, făcute din recoltă proprie, care cu siguranță vor reuși să dea naștere celor mai bune rețete tradiționale românești.

Produse conservate pentru rețete tradiționale românești 

Produse lactate pentru preparate tradiționale românești 

Produsele lactate stau de cele mai multe ori la baza celor mai populare specialități culinare românești. Așa că dacă deții o vilă sau o pensiune în Cluj, te poți aproviziona cu produse tradiționale de la producători la care vei regăsi lapte de vacă, telemea de oaie maturată, brânză de burduf, unt, caș tradițional și multe altele.

Legume și fructe pentru rețete tradiționale românești 

Pentru cei care dețin vile și pensiuni în Arad, aici pot găsi producătorii care pot aproviziona restaurantele unităților de cazare cu legume și fructe de calitate, dintre care menționăm roșii, varză, cartofi sau gutui. În Timiș, producătorii comercializează mere, afine, struguri, prune, piersici și cireșe, ideale pentru rețete tradiționale românești de desert. 

Ouă pentru rețete culinare din bucătăria românească 

Dacă deții o vilă sau o pensiune în Cluj și dorești să te aprovizionezi cu ouă, poți accesa Via-profi.ro – Cluj și poți apela la un producător român care comercializează ouă mereu proaspete, perfecte pentru preparate tradiționale românești. Pentru cei care dețin vile și pensiuni în Arad, pe Via-Profi.ro – Arad pot găsi producătorul ideal care să livreze ouă de găină și carne de pui pentru meniurile restaurantelor. 

Pește pentru specialități culinare românești 

Pentru vilele și pensiunile din Arad al căror meniu include preparate din pește, pot găsi ușor un producător ce deține o păstrăvărie la poalele Munților Poiana Ruscă, alimentată cu apă proaspătă dintr-un afluent al râului Bega, de la care te poți aproviziona cu păstrăv proaspăt. Dacă deții o vilă sau o pensiune în Bistrița Năsăud, de asemenea poți găsi pe Via Profi un producător care comercializează produse precum păstrăv, crap, hering și icre. 

Pește pentru specialități culinare românești

Indiferent de județul în care se află vila sau pensiunea pe care o pui la dispoziție turiștilor, Via Profi te pune în contact cu cei mai autentici producători din țara noastră, pentru a se asigura că cei care-ți vor trece pragul se vor bucura de cele mai bune specialități culinare românești. Alege și tu autenticitatea produselor tradiționale, pentru preparate savuroase! 

Formular de contact

    Va rugam sa alegeti una din categoriile de mai jos.


    Te rugam sa completezi formularul de mai jos.